pondělí 14. května 2012

Welká májová wejprava 4.-8.5.2012

podle Medvěda:

O prodlouženém víkendu 4.- 8. května se konala na tábořišti Oblátku u Mladotic (na mapě hledejte kdesi severně od Plzně) okresní akce spojena se závodem vlčat a světlušek.
Jela druhá skupina našeho střediska
Jelo nás celkem 13- 8 vlčat a 3 světlušky… ano a ještě nám chybí 2, pro ty, kteří si správně spočítali. No a ti dva Byli Medvěd a Anka v roli vedoucích.
Z Kadaně jsme jeli vlakem do Chomutova, kde jsme přestoupili na rychlík, do kterého postupně přistupovali skauti z Chomutova, Klášterce, Jirkova, Žatce (dohromady se zúčastnilo přes 100 skautů z celého okresu). Dojeli jsme do Mladotic a tam nás už čekala do tábořiště přibližně hodinová cesta pěšky.
Celou dobu pobytu bylo krásně slunečno (až na malé přeháňky) a prostředí tábořiště a okolí je přímo nádherné. V sobotu proběhlo okresní kolo závodu vlčat a světlušek, kdy se naši kluci umístili na 3. místě a dívky sice na nesoutěžní pozici (nebylo jich dostatek) také obsadili krásné třetí místo. Následující dny se hrála hra Návrat z planety Ketalbos. Děti se promíchaly do družstev smíchaných z různých středisek a v takto vytvořených týmech se snažily přežít na nelítostné planetě.
Mimo těchto her měli děti dostatek volného času na vlastní vyřádění a zábavu.
Kuchyně byla výborná a nikdo jistě nezapomene na hamburgry před odjezdem.
Akce se všem velmi líbila a chtěli by na ni příště jet znova. Určitě se zúčastníme a možná i ve větším počtu J

Žádné komentáře:

Okomentovat