úterý 22. května 2012

Noc v muzeu 18.-19.5.2012

dle Medvěda:
V pátek 18. května jsme se sešli v půl osmé večer před Františkánským klášterem v Kadani, kde na nás už čekal Medvěd. Krom nás čtyř světlušek a osmi vlčat tam byla i velká spousta jiných dětí, kdy jsme se s mnohými znali.
S Borcem jsme si šli dát naše věci do prvního patra do šlechtické chodby, kde jsme pak měli i spát. Ostatní děti si je daly do refektáře (všichni bychom se do refektáře totiž nevešli a tak jsme se rozdělili, tak, že my skauti jsme byli nahoře v patře. Hned na začátku nás provedli muzeem a ukázali nám co se kde najde (takové zbytečnosti jako záchody apod.). Potom se všichni v refektáři rozdělili do dvojic odkud jsme postupně vycházeli a plnili různé úkoly po celém klášteře. Ti co byli v refektáři si zatím mohli malovat na velký papír a Lukáš Gavenda nám četl kadaňské pověsti.
Když všechny dvojce splnily své úkoly a na závěr vyluštily zašifrovaný letopočet z obrazu, čekalo nás loutkové představení pověsti o kamenném psu na radnici. Hráli ho Medvěd a Borec.
Po představení jsme po dvojicích, které jsme měli předtím, chodili po klášteře po cestě značené svíčkami, až jsme došli k cele, kde nás čekal mnich, který, když jsme řekli vyluštěný letopočet, nám dal sladký poklad.
Potom nám v refektáři Medvěd ukázal obraz Svatého Františka z Asissi a převyprávěl nám pověst o něm- o vlku z Gubie.
Pak jsme se odebrali do prvního patra, kde jsem si připravili spacáky a dali jsme si půlnoční piknik (odbíjela totiž právě půlnoc, když jsme si chystali spacáky).
Někdy po jedné hodině ráno jsme si popřáli dobrou noc a šli spát.
Ráno po probuzení jsme si balili a snídali a postupně si pro nás chodili rodiče.
Celá akce se povedla a líbila se nám

Žádné komentáře:

Okomentovat